Cennet Hurması (Trabzon Hurması)
Yaz kış tüketilebilen Trabzon hurmasının araştırmalara göre kışın vücut ısısının dengelediği öne sürülüyor. İsminin Trabzon hurması olduğuna bakmayın. Bu meyvenin anavatanı Çin.
Aynı zamanda Japon hurması olarak da bilinmektedir. Ülkemizde en çok Akdeniz bölgesinde yetiştirilmektedir. Kış mevsimi üşüme sorunu yaşayanlar için Trabzon hurması denemelerini tavsiye ediyoruz.
Rengi, kokusu ve tadı ile şifa kaynağı olan Trabzon hurmasının faydaları saymakla bitmiyor.
Trabzon hurmasının kanserden koruduğu bildirildi. Uzmanlar, A vitamini ve karbonhidrat bakımından çok zengin olan Trabzon hurmasının kalp-damar hastalıklarının tedavisi içinde şifa kaynağı bir meyve olduğunu söyledi.
Trabzon Hurmasının İçerdiği Besin (Kalori) Değerleri:
100 gr. taze Trabzon Hurmasının içerdiği besin değerleri şöyle sıralanabilir.
- 77 kalori: 19,7 gr.
- Karbonhidrat: 0
- Kolesterol; 0,4 gr.
- Yağ; 1.69 gr.
- Lif: 26 mgr.
- Fosfor; 6 mgr.
- Kalsiyum; 0,3 mgr.
- Demir; 6 mgr.
- Sodyum; 174 mgr.
- Potasyum: 8 mgr. magnezyum; 2.710 IU
- A vitamini: 0,03 mgr.
- B1 vitamini; 0,02 mgr.
- B2 vitamini; 0,1 mgr.
- B3 vitamini: 66 mgr.
- C vitamini.
Ayrıca bağışıklık sistemini kuvvetlendirip sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelen Trabzon hurması, antioksidanlar bakımından zengin olması sebebiyle günümüzde yaygın olarak görülen kanserden koruyor.
Zaafiyet, kansızlık, vitamin eksikliği ve mide-barsak hastalarına da iyi gelen bu harika meyve ishali kesip iştahı açarken, mideyi kuvvetlendiriyor. Safra hararetini giderip mide gastritini önlerken, bağırsak iltihabını da iyileştiriyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder